Totul sau nimic

Valeriu Streleț, prim-ministrul RM a susținut de curând un briefing în care practic a declarat război tuturor „actorilor” din Parlament ce nu țin de PLDM. S-a oprit în mod special asupra păpușarului, asupra lui Voronin și asupra lui Dodon, pe care l-a numit și Bidon. Se prefigurează în zilele următoare o demisie a guvernului Streleț prin voturile democraților, comuniștilor și socialiștilor.

Streleț a declarat că îl dă în judecată pe Dodon pentru calomnii și injurii. Dar a mai spus ca Dodon nu și-a declarat toată averea și firmele pe care le are. Pe când el personal a declarat toată averea și că unica firmă pe care o are de mulți ani activează în mod legal.

A vorbit despre concesionarea Aeroportului și că Șor este doar o persoană interpusă și, de fapt, soarta lui în Moldova este decisă. Dacă în timpul apropia Aeroportul nu revine sub controlul Statului, va fi o demonstrație clară că este „privatizat” de persoane autohtone care încă nu și-au divulgat pe deplin persoana. După toate probabilitățile ar putea fi „răul absolut” – Vladimir Plahotniuc.

Așadar, zilele următoare vor urma evenimente importante pe scena politică moldovenească și evenimentele ar putea să se desfășoare cu o viteză din ce în ce mai accelerată.

La moment impresia de victorie a lui Plahotniuc persistă și pare imposibil de doborât de pe „piedestalul” pe care stă, mai ales că platforma DA a minimalizat protestele poate și din cauza ploii. Oricum, nimic nu e veșnic. Situația se poate dezvolta fie spre dictatura unui singure om, fie spre o perioadă de anarhie, fie spre preluarea puterii executive de către forțele de stânga. Pare imposibilă victoria lui Streleț în lupta cu „zmeul” cu trei capete.

P.S. În declarația sa Igor Dodon a afrimat: „Domnul Streleţ are 2800 de hectare cumpărate împreună cu Filat la Odesa şi cred că vom avea şi informaţia care confirmă acest fapt. Domnule Streleţ, ce ai făcut dumneata cu chimicalele? Din Rusia, din Africa, ştim de unde le aduceţi”.

Valeriu Streleț a replicat: „Igariok va fi acționat în instanță pentru calomnie și defăimare publică. Compania fondată de mine activează legal, toate veniturile și interesele le-am declarat în conformitate cu legea. Spre deosebire de tovărașul bidon, care are un palat somptuos și alte bunuri nedeclarate”.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Introdu codul de securitate anti-spam din imagine.
Click to hear an audio file of the anti-spam word