Cinema » Dezbateri


SAPTAMANA DE HAPPENINGURI

 • membru
  July 15, 2010
  SĂPTĂMÂNA DE HAPPENINGURI
  Iaşi, 26 sept. – 03 oct. 2010.


  Săptămâna de happeninguri este o provocare.
  O provocare de a redescoperi plăcerea simplităţii şi frumuseţea ritualului propus de spiritul ludic. Din experienţa acumulată în ediţiile precedente ale happeningurilor organizate am constat efectul deosebit pe care acestea îl au atât asupra adulţilor dar şi al copiilor, adolescenţilor, sau tinerilor. Fiecare descoperă, sau redescoperă bucurii pe care viaţa modernă le-a îngropat sub un noian de gesturi reflexe ale societăţii de consum.
  Sperietorile de ciori, zmeele, felinarele din pepeni, măştile sunt lucruri simple care stimulează creativitatea fiecăruia. Câteva ore te cufunzi cu totul în bucuria de a crea ceva cu propriile mâni, cu propria ta imaginaţie. Ceva care funcţionează, care se arată lumii şi cu care te poţi mândri.
  Pentru generaţiile tinere aşa ceva este un eveniment foarte rar.
  Li se cumpără, sau se descarcă de pe internet, tot felul de produse la care ei nu participă, care nu au nevoie de creativitatea lor. Societatea de consum îţi fură deliciile lucrului ieşit din mâinile tale, cu toate că de multe ori ţi-ar dori să meştereşti, te-ar bucura foarte tare.
  Happningurile noastre vrea să ţi le dea înapoi!
  Cuvintele de ordine ale acestor evenimente sunt: bucurie, creativitate, libertate, imaginaţie necondiţionată.
  Vă îndemnăm să încurajaţi astfel de evenimente. Participaţi la ele, sprijiniţi-le spre binele vostru, dar şi al copiilor voştri.
  Organizatorii vă pun la dispoziţie materialele cu care puteţi crea. Voi, la rândul vostru, puteţi contribui cu altele pe care imaginaţia voastră le descoperă.
  Nu cred că se poate inventa ceva mai odihnitor, mai relaxant, mai modelator decât momentele în care eşti cuprins într-un joc. Vă invităm să va jucaţi deopotrivă, adulţi, copii, adolescenţi, tineri.
  Să vedem cine este mai hâtru şi mai inventiv!