Sustine Romania – combate nesimtirea » Dezbateri


Nesimțirea cu față spirituală

 • membru
  April 18, 2010
  Una dintre cele mai hidoase forme de nesimțire din Romania este nesimțirea preoților și a Bisericii Ortodoxe Romane.
 • Leader
  April 19, 2010
  Din pacate acest subiect este mai greu de abordat de romani deoarece "religia" este oarecum un subiect tabu la noi. Felicitari pentru articol. Ti-o spune o persoana care a vrut inca de la 5 ani sa devina preot, dar care nu a facut-o intrucat nu a mai crezut in "biserica" si a devenit o persoana mai degraba "credincioasa" decat "religioasa" (e o diferenta...care face DIFERENTA).
  Am mai crescut de atunci si pot spune ca dupa 20 si ceva de ani din acel moment (asta se intampla acum 2 ani) un preot ortodox a sarit aproape la gatul meu si a vrut sa-mi traga un pumn doar pentru ca am avut curajul sa sustin in fata "audientei" dansului un punct de vedere diferit fata de al lui.
  E un subiect delicat...dar totusi ma bucur ca l-ai atins. Pe langa nesimtire as completa si un alt termen: MANIPULARE...
 • April 20, 2010
  sunt ateu, I feel you :)
 • membru
  April 21, 2010
  cred ca nu avem dreptul sa judecam, desi nu impartasesc religia ortodoxa, nici catolica, sau alte religii crestine, ma consider un crestin, si cred ca Dumnezeu ne vrea mai buni si mai iubitori de aproapele nostru.
  daca cineva nu este de acord, nu cred ca se poate considera un urmas al lui Hristos(adica ceea ce isi spun cei mai multi ca sunt, crestini).
  de asemnea, am convingerea ca daca Iisus ar fi venit in timpul nostru, acesti capi ai bisericii crestine(de orice ce fel), sigur l-ar fi rastignit la fel cum au facut-o preoti si farisei acum 2000 ani.
 • membru
  April 23, 2010
  Dacă consideri că nu avem dreptul să judecăm, atunci orice fac este deasupra oricăror critici, deci inatacabil. Eu nu sunt de acord cu o asemenea atitudine și consider că orice lucru trebuie pus sub lupă si examinat.
  Ce e adevărat rezistă și celor mai severe examinări, ce e fals pică.
 • membru
  April 23, 2010
  Iată, ca un exemplu, o altă formă prin care nesimțirea cu față spirituală iși face de cap bine mersi:
  http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2010/04/religia-in-scoli-infomatii-opinii-si.html
 • membru
  May 5, 2010
  Nesimțire cu față spirituală: Patriarhul Daniel:
  http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2010/05/criza-banii-si-biserica-iv.html
 • membru
  May 11, 2010
  Pentru ficare să aibă libertate de conștiință, trebuie ca statul să fie neutru față de toate cultele. Insă in ultima vreme Biserica Ortodoxă Romană face presiuni din ce in ce mai mari pentru a impune ortodoxia ca religie națională, transformand Romania intr-o teocrație.
  http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2010/05/teocratia-in-romania-ii.html
  Putem spune că alunecarea spre teocrație și spuprimarea democrației e o formă de nesimțire?
 • Leader
  June 5, 2010
  Putem sa o luam altfel: suprimarea democratiei sau incalcarea dreptului unei persoane de a alege se poate considera nesimtire.
 • membru
  July 17, 2010
  Nesimțirea concretizată în pretenția celor leneși și stupizi că ar fi un mare motor economic, deci li se cuvine ca statul să-i favorizeze în vreun fel. De fapt sunt doar mulți, dar asta nu garantează că-s și productivi.

  http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2010/07/sa-mai-aud-pe-vreunul-ca-mai-zice-ca.html