Sustine Romania – combate nesimtirea » Dezbateri


Nesimțirea cu față spirituală

 • membru
  July 20, 2010
  Teocrația își face loc în România. Avem de a face cu monopol și mafie în toată regula, cu taxe de protecție și cu bătăuși gata să-ți facă neplăceri când nu plătești taxa de protecție.

  Tot articolul aici:

  http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2010/07/teocratia-in-romania-v.html
 • July 23, 2010
  Da..interesante dezbateri, si este curios ca fiecare are dreptate intr-o directie sau alta! Eu pot spune ca si Ecleziastul ( este un om , personaj din Biblie care "le-a trait pe toate ") : "nimic nou sub soare...Daca a-ti citit oarece 'din Biblie puteti observa ca preotii au fost mereu o problema si asta si inainte si in timpul dar si dupa vremea Domnului Isus ..mereu religia a fost o afacere! Asa o sa fie mereu pentru ca , spre deosebire de credinta , este o chestie inventata de om pentru a ajunge la Dumnezeu "in gratii"prin eforturi personale.Dar vedeti...hai totusi sa pastram anumite limite in exprimare si sa nu aruncam cu piatra pentru ca nimeni nu este neprihanit, nu? Fiti binecuvantati ...
 • membru
  July 29, 2010
  Idea de a nu critica pe nimeni pentru că toți avem defecte apare doar în contextul religiei, dar niciodată în domeniul politic, economic, educațional, etc. Asta arată că este o idee absurdă și totodată nefondată.

  Spune-mi cum ar trebui să acceptăm asemenea hoții?

  http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2010/07/criza-banii-si-biserica-ix.html
 • July 29, 2010
  Nu cred ca ar trebui sa se confunde credinta si biserica in sensul ei adevarat cu biserica din ziua de azi. Pentru ca, biserica din ziua de azi este intr-adevar o institutie, la fel ca scoala, primaria and co.

  Biserica (ortodoxa sau oricare alta) si adevaratul ei sens este departe de ce reprezinta biserica (sa zicem din Romania) acum -cum se si vede in toate articolele tale, zergu!-
  Totusi, de la a constata pana la desfintare totala... ca in cazul Patriarhului Daniel, e cale lunga!
 • membru
  July 29, 2010
  Dacă Dumnezeu există sigur creștinismul este o ofensă la adresa lui: bazat pe o carte asamblată de lideri politici sângeroși, o carte care susține sclavia, inferioritatea femeilor, omorârea cu pietre a copiiilor neascultători, Dumnezeu susține genocidul sau îl comite direct, singurul autor de planetocid, responsabilă de foarte multe vărsări de sânge și conflicte religioase, minimzează existența reală pentru o presupusă existență după moarte, a dus omenirea în bezna Evului Mediu Întunecat, etc.
 • membru
  February 17, 2011
  Două articlole despre cea mai scârboasă specie de nesimțiți:

  http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2011/02/criza-banii-si-biserica-xxi-catedrala.html

  http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2011/02/criza-banii-si-biserica-xxii-biserica.html